Plannen/Bullet journal

Bullet journal supplies

Voordat ik begin met het artikel van vandaag, wil ik jullie een kleine update geven over mijn blog. Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt, heb ik al een tijdje niks meer online gezet. In die tijd was ik aan het denken hoe ik verder wil met mijn blog. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik de focus iets meer op mijn bullet journal wil gaan leggen. Ik wil elke maand een plan with me gaan doen. Deze artikelen zullen aan het eind van de maand online komen. Daarnaast wil ik wel de vrijheid behouden om ook over andere onderwerpen te schrijven. Denk hierbij aan artikelen die ik in het verleden ook deed, zoals een make-up look, een hardloopupdate of mijn favorieten van de afgelopen tijd. Deze artikelen zullen geen vast schema hebben, maar komen zo nu en dan online. Hou dus zeker mijn blog of Instagram (@lifestyleshira) in de gaten als je op de hoogte wilt blijven! Maar genoeg over mijn plannen voor mijn blog en laten we beginnen met het artikel van vandaag.

Om te beginnen met bullet journaling heb je eigenlijk niks meer nodig dan een pen en een notitieboekje. Heel simpel eigenlijk. Ik ben dan ook ooit begonnen met een notitieboekje, een pen en een marker. Maar inmiddels is dit uitgebreid. Ik ontdekte de wereld van bullet journaling en zag nieuwe manieren om een bullet journal te maken en te versieren. Ik ben me gaan verdiepen in bullet journaling en hand lettering en kocht nieuwe pennen om te kunnen gebruiken. En inmiddels gebruik ik niet alleen meer een pen en een marker in mijn notitieboekje, maar veel meer…

Ten eerste natuurlijk het bullet journal zelf. Ik gebruik een notitieboekje van Leuchtturm 1917 met een dot grid. Ik denk dat een dot grid het handigst is voor een bullet journal. Ik heb andere type notitieboekjes gebruikt, maar lijntjes vind ik niet handig aangezien ik de pagina soms ook over de lengte wil gebruiken. En een plain notitieboekje vind ik niet heel handig, aangezien ik niet goed ben ik recht schrijven zonder hulplijnen. Misschien dat ik dit binnenkort nog weer ga proberen, want een plain notitieboekje vind ik wel mooi, vooral met tekeningen. Maar hier komt binnenkort meer over!

Voor het plannen zelf gebruik ik een zwarte fineliner: Pigma pen 05 van Sakura. Deze gebruik ik voor de lay-out, zoals de tijdbalk bovenaan mijn dagelijkse planning. Ik vind het mooi om een zwarte outline te hebben, maar ik vind het niet fijn om altijd met een zwarte pen te schrijven. Ik vind een balpen fijner om te schrijven en daar schrijf ik ook mooier mee.

Voor de lijnen van bijvoorbeeld het maandoverzicht gebruik de Tombow Dual Brush Pens. Ik heb 4 van deze pennen en ik vind ze geweldig. Tombow heeft deze pennen in veel kleuren en ook pastel kleuren, die ik zeker nog een keer wil kopen! Op het moment heb ik de kleuren: 515 (blauw), 373 (mintgroen/turquoise), 835 (rood) en N15 (zwart). Deze pennen gebruik ik ook om kleur aan mijn bullet journal te geven. Ik moet nog wel even oefenen met de brush point van deze pen, maar deze pennen zijn top en ze drukken niet door (op dit papier)!

Voor mijn titels gebruik ik verschillende pennen. Soms gebruik ik de Pigma pen, maar soms gebruik ik ook de Tombow calligraphy pen (een brush pen) of de Sakura Pigma Calligrapher (deze heeft een platte punt). Met deze pennen kun je in no time speciale effecten geven aan de titels.

Daarnaast heb ik ook nog de Sakura Pigma Micron 01, 03, 05 en 08 pennen. Deze vind ik fijn, omdat ze verschillende diktes hebben. Helaas slijt de punt na een tijdje als je ze veel gebruikt, zoals je kunt zien bij de twee pennen links (01 en 03). Verder zijn het erg fijne pennen. Ze lopen niet uit, drukken niet door (op dit papier) en ze drogen snel! Ik gebruik ze vaak voor hand lettering of tekeningen.

Naast deze pennen gebruik ik correctietape om fouten te verbeteren, een potlood voor als ik iets van te voren wil uitproberen en soms een liniaal voor rechte lijnen. Echter heeft dit notitieboekje een dot grid wat het ook erg makkelijk maakt om redelijk rechte lijnen te kunnen maken uit de losse hand.

Dit is een voorbeeld van een pagina uit mijn bullet journal. Ik wissel vaak van stijl voor mijn titels, omdat ik snel verveeld raak als het lang hetzelfde blijft. En ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Daarentegen hou ik er ook wel van dat alles bij elkaar past, dus ik probeer ook weer niet te vaak van stijl te wisselen. De balans hier tussen heb ik nog niet gevonden… Voor deze titel heb ik de Sakura Pigma Calligrapher gebruikt. Ik vind het effect van deze pen erg leuk. De cijfers aan de linkerkant heb ik geschreven met de Sakura Pigma pen 05. De kolomtitels (‘personal’ en ‘university’) heb ik geschreven met de Tombow calligraphy pen. Ik moet nog een beetje oefenen met het gebruik van brush pennen, maar ook dit effect vind ik erg leuk. En met de Tombow Dual Brush pen in de kleur 373 heb ik de lijnen getekend en wat kleur aan de pagina gegeven. Ik vind deze kleur heel mooi en het past bij de kleur van mijn bullet journal!

Advertenties

Een gedachte over “Bullet journal supplies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s