Overig

Update | Race Tegen De Klok

img_6766Keuzes maken is nooit mijn sterkste punt geweest. Ik vind veel dingen leuk en als het even gaat, doe ik ze het liefst allemaal! En op het moment heb ik daar wat struggles mee. Mijn studie en werk vragen de nodige tijd. En daarnaast wil ik nog veel andere dingen doen. Ik wil graag blijven hardlopen. Gezond eten en nieuwe gerechten proberen. Bloggen. Met vriendinnen afspreken. Experimenteren met make-up. Tekenen. Koekjes, cake of taart bakken. En dan ook nog tijd hebben om lekker met een serie op de bank te ploffen. Er zijn zoveel dingen, maar zo weinig tijd. Waardoor het soms voelt alsof het steeds een race tegen de klok is.

Studie

Het studeren gaat me tot nu toe goed af, maar de vakken zijn nog steeds breed gericht en ik zit nog geduldig te wachten tot het keuzeprogramma. Laatst keek ik naar de keuzevakken en schreef ik op welke vakken ik graag wilde kiezen. Echter ging dit nog niet vlekkeloos. Er zijn een aantal vakken die tegelijk vallen die ik allebei graag zou willen volgen. Er zijn namelijk vakkenpakketten samengesteld met vakken die handig zijn om samen te kiezen. Je hoeft ze niet in dat pakket te kiezen. Maar het lijkt mij wel handig, want ze hebben die pakketten natuurlijk niet voor niets samengesteld. Daar zit een logica achter, althans dat neem ik aan. Maar naast die vakken heb ik ook nog wat vakken gevonden die ik zelf heel graag wil doen. Ik ben er daarom nog niet uit welk vak ik wil gaan doen. Het liefst doe ik ze allemaal, maar dit is hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk. Dit wil ik graag nog even voorleggen aan mijn studie-adviseur en hopelijk kom ik er dan uit.

Bloggen

Ik probeer elke week een artikel te plaatsen op Lifestyle Shira. Echter lukt dit lang niet altijd. Vervolgens ben ik vaak teleurgesteld, want ik vind bloggen super en zou er graag wat meer tijd insteken. Tijd die ik op het moment nog niet heb of op het verkeerde moment. ’s Avonds wil ik namelijk wel graag wat dingen voor mijn blog doen als ik klaar ben met studeren en andere ‘verplichtingen’. Alleen is het ’s avonds vaak niet zo handig om foto’s te schieten. En natuurlijk moet je ook ideeën hebben om over te bloggen en die kun je niet zo maar even oproepen. Ik merk namelijk dat als ik druk ben, ook minder inspiratie heb voor mijn blog. Waarschijnlijk omdat ik dan op andere dingen ben gefocust.

Sporten & Koken

Ik wil sporten om mijn conditie op peil te houden en om lekker in mijn vel te zitten. Hardlopen geeft me een goed gevoel, maar voelt soms toch als verspilde tijd. Vooral als ik druk ben voor mijn studie denk ik vaak dat ik in die tijd beter iets ‘nuttigs’ kan gaan doen. Terwijl soms even je gedachten op wat anders richten veel effectiever is, zodat je daarna weer vol nieuwe energie verder kunt gaan met studeren. Ook wil ik wat gezonder eten en nieuwe recepten uitproberen. Dit is helaas met vlagen, want om opzoek te gaan naar nieuwe recepten en daar boodschappen voor te gaan doen… Daar heb ik vaak ‘geen tijd voor’ of geen zin in.

Make-up

Waar ik vroeger uren met mijn make-up bezig kon zijn, doe ik nu vaak alleen mijn wenkbrauwen, een likje mascara en wat lipbalsem. Soms vergeet ik zelfs hoe blij ik van een mooie make-up look kan worden. Een prachtige ooglook of een lekkere felle lipstick met een strakke eyeliner! Als ik artikelen of foto’s terugkijk, word ik er weer aan herinnert hoe leuk ik make-up eigenlijk vind. Ook is het natuurlijk hartstikke zonde van alle mooie paletten en lipsticks die nu in de kast blijven liggen.

Maar natuurlijk is dit artikel niet om op te geven, want daar hou ik niet van. Het is voor mij een manier om alles even op een rijtje te krijgen. Net als plannen. Door te plannen krijg ik een goed overzicht van mijn week of maand. Of in het geheel: mijn tijd. Alleen is het probleem daarmee dat ik te veel plan. Ik plan twee keer per week sporten, elke week een artikel en al mijn studietaken. Ik wil proberen om de druk te verlagen. De druk die ik mezelf opleg. Waarom moet ik per sé twee keer per week hardlopen? Is één keer niet goed genoeg? Moet ik per sé elke week een artikel posten? Kan ik niet beter alleen posten wanneer ik dat wil en er tijd voor heb? Ik wil de druk voor mezelf verlagen om zo uiteindelijk – hopelijk – meer te kunnen doen. En meer rust voor mezelf te creëren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s